top of page

OM OSS

Ylva Timan Olofsson
Ylva Timan Olofsson

Jag är uppvuxen i Delsbo, Hälsingland, i ett hem fyllt av sång och musik. I kyrkan fick jag utvecklas som sångare, pianist och körledare. Efter gymnasiet utbildade jag mig till musik- och svensklärare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jobbar som lärare och frilansar som sångare, pianist, körledare och inspiratör.

Mikael Olofsson
Mikael Olofsson

Jag är uppvuxen i Bjuråker, Hälsingland och har även bott två år i Botswana. I gymnasiet började jag sjunga och spela bas och fortsatte med musiken på en musikutbildning i Bromma. Under Stockholmstiden sjöng jag flera år i gospelkören The Master´s Voice och fick vara med om turnéer, skivinspelning och körande bakom flera kända artister.

 

Har skådespelat i musikteatrarna "1721", "Forsablått" och "Ett bloss i natten" i Hudiksvall. Jobbar som begravningsrådgivare och frilansar som sångare och basist.

Timan Olofsson
Ylva & Mikael

Vi har sjungit och spelat tillsammans i massor av år på vigslar, dop, begravningar och konserter. Allt ifrån stämningsfulla duetter till svängig gospel/soul. Vi har fungerat som musiker och kapellmästare på fester och galor, gjort allsångsprogram för barn och inspirerat barn- och ungdomskörer. Vi bor i Forsa utanför Glada Hudik och har två barn som vi också gärna musicerar med. 

CDn Alltid Nära
8P1A5514-3.JPG
Albumen "Alltid Nära" och "Så god"

2014 släppte vi vårt album "Alltid nära" på eget skivbolag med mestadels eget material tillsammans med välmeriterade Kristofer Sundman trio (Kristofer Sundman, flygel och dragspel, Johan Timan, kontrabas och Daniel Olsson, trummor). Skivan rör sig i genren visa och psalm med jazzinfluenser med texter om livet, vardagstron och hoppet om himlen.

2020 släppte Ylva albumet "Så god" tillsammans med Kristofer Sundman trio och med Mikael och Judith Timan Olofsson på sång. Albumet består av egenskrivet material samt tre texter av AnnaMaria Bergqvist. 

Båda albumen finns att lyssna på där du annars lyssnar på musik, t ex:  

Spotify

Youtube

Apple Music

Lovsjung tillsammans
Lovsjung tillsammans

Notboken ”Lovsjung tillsammans” gavs ut på förlaget David Media 2015 med syfte att inspirera till att förena generationer i gemensam lovsång. Notboken innehåller 150 sånger och Ylva har varit projektledare till boken tillsammans med Marina Andersson från Pingst Ung och Lennart Hall på David Media. 

Boken finns att köpa via davidmedia.se

2016 gavs en cd ut med 24 sånger från notboken ”Lovsjung tillsammans”. 12 sånger är favoriter från tidigare utgivningar och 12 sånger är nyinspelade med Judith Timan Olofsson, Alice Holmquist, Alva Westrin och Elma Timan från Hudiksvall. Ylva är pianist, musikalisk ledare och arrangör och Mikael är basist. 

Cd:n finns att köpa via davidmedia.se

 

Singbackfiler till alla sånger finns att köpa på iTunes 

Alltid Nära Noter
Noter

Noter från albumet "Alltid nära":

Vi har noter på sångerna "Alltid nära", "Bra dag", "Jag tackar dig min Herre" och "Du får vila". 20 kr/st. Beställ via ylva.t.olofsson@gmail.com

Noter från albumet "Så god": 

Noter säljs på alla sånger via www.davidmedia.se

bottom of page