OM OSS

Ylva Timan Olofsson

Jag är uppvuxen i Delsbo, Hälsingland, i ett hem fyllt av sång och musik. I kyrkan fick jag utvecklas som sångare, pianist och körledare. Efter gymnasiet utbildade jag mig till musik- och svensklärare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jobbar som lärare och frilansar som sångare, pianist, körledare och inspiratör.

Mikael Olofsson

Jag är uppvuxen i Bjuråker, Hälsingland och har även bott två år i Botswana. I gymnasiet började jag sjunga och spela bas och fortsatte med musiken på en musikutbildning i Bromma. Under Stockholmstiden sjöng jag flera år i gospelkören The Master´s Voice och fick vara med om turnéer, skivinspelning och körande bakom flera kända artister.

 

Har skådespelat i musikteatrarna "1721", "Forsablått" och "Ett bloss i natten" i Hudiksvall. Jobbar som begravningsrådgivare och frilansar som sångare och basist.

Ylva & Mikael

Vi har sjungit och spelat tillsammans i massor av år på vigslar, dop, begravningar och konserter. Allt ifrån stämningsfulla duetter till svängig gospel/soul. Vi har fungerat som musiker och kapellmästare på fester och galor, gjort allsångsprogram för barn och inspirerat barn- och ungdomskörer. Vi bor i Forsa utanför Glada Hudik tillsammans med våra två barn, som vi också gärna musicerar med. 

CD:n Alltid Nära

2014 släppte vi vår skiva "Alltid nära" på eget skivbolag med mestadels eget material tillsammans med välmeriterade Kristofer Sundman trio (Kristofer Sundman, flygel och dragspel, Johan Timan, kontrabas och Daniel Olsson, trummor). Skivan rör sig i genren visa och psalm med jazzinfluenser med texter om livet, vardagstron och hoppet om himlen.

 

Skivan har spelats in i Hög utanför Hudiksvall med Kristofer Sundman som inspelningstekniker och producent. "Alltid nära" kostar 50 kr och finns att köpa där vi är eller via beställning. Ring oss på 070-546 71 71 (Ylva), 070-663 84 28 (Micke) eller skicka ett mail till ylva.t.olofsson@gmail.com med namn, adress och telefonnummer om du vill beställa.

Lovsjung tillsammans

Notboken ”Lovsjung tillsammans” gavs ut på förlaget David Media 2015 med syfte att inspirera till att förena generationer i gemensam lovsång. Notboken innehåller 150 sånger och Ylva har varit projektledare till boken tillsammans med Marina Andersson från Pingst Ung och Lennart Hall på David Media. 

2016 gavs en cd ut med 24 sånger från notboken ”Lovsjung tillsammans”. 12 sånger är favoriter från tidigare utgivningar och 12 sånger är nyinspelade med Judith Timan Olofsson, Alice Holmquist, Alva Westrin och Elma Timan från Hudiksvall. Ylva är pianist, musikalisk ledare och arrangör och Mikael är basist. 

Singbackfiler till alla sånger finns att köpa på iTunes https://itunes.apple.com/se/album/lovsjung-tillsammans-singback/id1249613796 

Noter

Noter finns att köpa till sångerna "Alltid nära", "Bra dag", "Jag tackar dig min Herre" och "Du får vila". Vi har även en not på sången "Du har varit så god mot mig" (Text AnnaMaria Bergqvist, Musik Ylva Timan Olofsson). 20 kr/st. Beställ via ylva.t.olofsson@gmail.com eller på www.melos.se

Design by

© 2018 TIMANOLOFSSON.